Telekomunikačný trh ovplyvňuje kríza, konkurecia a regulácia

06.03.2013 Bratislava

Bratislava 6. marca (TASR) - Regulácia, kríza a konkurencia sú hlavné faktory ovplyvňujúce telekomunikačný trh nielen na Slovensku ale prakticky v celej Európe.

Povedal to dnes v Bratislave na stretnutí s novinármi generálny riaditeľ spoločnosti Orange Slovensko Pavol Lančarič.

Napriek celkovému vývoju ekonomiky, ako aj telekomunikačného sektora, pokračoval Orange aj v minulom roku v investíciách do rozšírenia ponuky služieb (digitálna televízia, DSL, Orange Go), ako aj do dostupnosti a kvality mobilných dátových služieb. Celkový objem investícií dosiahol 87 miliónov eur. Okrem iného v polovici roka uviedol do prevádzky nové technologické centrum Orange TechPark, ktoré ako prvé a aktuálne jediné na Slovensku získalo oficiálnu certifikáciu TIER III.

V záujme ďalšieho skvalitňovania svojich služieb minulý rok ukončil 1,5-ročný projekt výmeny technológie vo svojej mobilnej 2G sieti. V rámci neho bolo vymenených celkovo 1963 základňových staníc, čo okrem modernizácie prinieslo aj energetické úspory a ďalšie zvýšenie spoľahlivosti služieb poskytovaných v sieti.

Šéf Orangeu predpokladá, že k určitému poklesu dôjde aj v tomto roku, avšak budúci rok by mal byť rokom postupnej stabilizácie nielen telekomunikačného trhu. Orange bude pokračovať v rozvoji najmä dátovej siete.
 

Vyberte región